Main library

Hej hej igen!
Sjukt dåligt på att uppdatera, sorry igen! Men orkar helt enkelt inte blogga så ofta haha! Just nu sitter jag på UoE University of Edinburgh) main library, helt fantastiskt bibliotek med massor av böcker, läsplatser och datorer. Just nu är det japanska som pluggas men snart blir det psykologi, det ämne jag har svårast för här. Föreläsaren pratar väldigt fort och med ganska komplicerad engelska så att ta anteckningar är supersvårt! Mer än hälften av gångerna hör jag inte ens vilket ord han använder, och gör jag det är sannorlikheten att jag kan ordet ganska liten. Hoppas att detta innebär att jag kommer bli bättre på engelska :P De andra kurserna går däremot utan problem med engelskan! Senast idag råkade jag säga ett engelskt ord på svenska till hussam i telefon så förhoppningsvis blir min engelska bättre och bättre :)
Dagarna denna veckan har varit slitsamma, mycket sena kvällar pga. olika event, sov dåligt och sista slängen av förkylningen satt kvar i början av veckan. Ibland har det varit ganska tungt, känt mig lite ensam och ledsen vissa dagar men kvällarna har oftas varit roliga och givande. Men det är slitsamt att skaffa en ny umgängeskrets, något som känns i kroppen! Man kan inte ligga på latsidan!
Ikväll är det en inflyttningsfest i Bruntsfield som gäller, Elin, en svensk tjej som pluggar biologi bor där i en superfin lägenhet högst upp i byggnaden. Inte alls avundsjuk ;) Men smakar det så kostar det tyvärr också i den här staden! Så, ikväll blir det nog en blandning av Svenska och Engelska, men förhoppningsvis mer av det senare. Ska bli kul oavsett!
En liten bild på gårkvällens happening, supertrevliga tjejer jag träffade på Exchange 360-event (dålig mobilkvalitet på bilden dock...). 
 
 

Introvecka

Hej hej! Jag lever och mår bra, har varit såå mycket pågång den senaste veckan så har inte haft tid att sätta mig ner och skriva. Introveckan, den såkallade "freshners week" är nu över, har varit på så mycket roliga events och träffat oroligt mycket härliga människor så är jättenöjd! University of Edinburgh (uttalas Edinbraaa av många, vissa säger Edinburaaah, mycket märkligt) lägger ner otroligt mycket jobb på att få de nya studenterna att känna sig så välkommna som möjligt. Det finns hela tiden något att göra så man behöver inte oroa sig för att ha för mycket fritid, även om man inte gör något annat en hel vecka än att gå på event! Först igår, den 16, började kurserna. Just nu vet jag inte riktigt vilka kurser jag till slut kommer ta, återkommer till det senare!
Har träffat så mycket fina människor, en Tysk tjej, de svenska tjejerna från Uppsala, en kinesisk tjej (pluggar i Tokyo, wooow!), en finsk tjej (pluggar fotografi här i hela 4 år!), en tjej från singapore, 2 tjejer från frankrike, en japansk kille, en italiensk tjej, en dansk tjej, två skottska killar, en norsk tjej osv osv. Otroligt internationellt! Alla är lika måna om att träffa nya kompisar också så även om man ibland känner sig lite ensam (man är ju ändå trots allt i ett helt nytt land!) så finns det oftast någon som är pepp på att hitta på något! I slutet på veckan besökte vi också st Andrews,
 
Det enda negativa veckan förde med sig var att jag nu är förkyld :( Mitt boende hittils har varit väldigt kallt men i söndags ökade hon värmen och hon ska också antagligen flytta elementet längre in i rummet så snart blir det varmare hoppas jag :) Tycker redan att det är en förbättring faktiskt! Vissa dagar har också varit lite jobbiga, saknar Hussam och familjen, samt boendet då som har varit för kallt. Men hoppas att problemen lär mig för livet!
 
Anyway; Bildbomb!
 
 
       Old school, väljer jag historiakursen kommer detta vara ett av husen jag har lektioner i!
 
       Säckpipe-demostration :D Var alldeles för litet rum dock för detta utomhusintstrument, vi blev halvt döva      allihopa!
 
      Juli, Mammon och jag på en pub! :)
 
       St Andrews! Här gick kameran varm!
 
      Juli och Jeanne!
 
      Utsikt över st Andrews
 
       Lite av det enorma utbud som fanns under freshners week! :)
 
 
 

Hitta i Edinburgh

Hej hej igen!
De senaste dagarna har jag lagt ner tid på att lära mig hitta i Edinburgh och framför allt; att cykla i Edinburgh. Till skillnad från Uppsala kan man inte cykla överallt där man känner för att cykla, utan vissa gator är helt enkelt inte alls anpassade för cyklister och också väldigt biltäta. För en högertrafikant som mig innebär detta att försöka leta så lugna gator som möjligt för att minska antalet tutande ilska bilister när jag helt enkelt kör på fel sida av vägen... Att cykla i korsningar är det absolut värsta, än så länge tittar jag helt enkelt åt både höger och vänster när jag kör i korsningar eftersom det verkar vara omöjlig för min hjärna att bara göra tvärt om (samtidigt måste jag också ha koll på vart jag ska iförsig). En sträcka som borde ta max 25-30 min tog snarare 2 timmar att klara av. haha! Körde fel hela tiden och fick ta upp kartan flera gånger. Men hemvägen gick dock snabbare, på 20 minuter, så jag lär mig fort!
 
Träffade de svenska tjejerna idag, de som är på samma utbyte som jag. De kom hit igår så de har börjat jaga lägenhet nu tillsammans, hoppas de hittar något bra fort! Det är ju alltid roligare om man är två! Vi satte oss och käkade och drack öl på en pub i stan, supernice. Efter det skyndade jag mig i all hast till Primarket innan de hann stänga för att köpa mig ett par tofflor att ha inomhus då lägenheten ännu är väldigt kall, speciellt för fötterna. 40 spänn för ett par tofflor, älska primarket!! Förutom detta tror jag att jag har hittat de perfekta vinterskorna, känns bra! :)
 
Såå, imorgon har jag en dag kvar innan introduktionsveckan börjar, blir att sticka in och försöka lösa telefonproblemet (min iphone är ju låst till mitt svenska nummer och kan inte låsas upp heller så måste försöka väcka liv i min gamla sunkiga sony xperia igen. Glömde min laddare till den så det måste jag fixa imorgon. De andra tjejerna pratade om en kille de träffat som bjöd in dem på fest imorgon också så hänger antaglien på dit också! :)
 
Kramar från ett kallt Edinburgh!
 
 Min fina cykel!
 
 
 
 
Detta är min cykelväg hem! :)
 
 
 

Rundtur i lägenheten!

 
Här får ni en inblick i hur jag bor! Lägenheten ligger i Leiht, ett område nordöst om stadskärnan, ca 15 min gående till prince street, huvudshoppinggatan i stan. Då universitetet ligger söderut om stadskärnan tar det ca 20 min med cykel dit så idag ska jag hämta ut min nya cykel jag köpte igår och börja testa lite cykelvägar :D Anyway, lite dålig kvalitet på videon och jag gjorde misstaget att ha liggande format på den men men, ni fattar ändå hur det ser ut ^^

Flat hunting

PHU! Så känns det spontant just nu efter de 2 värsta dagarna på hela året. Att komma till Edinburgh blev inte direkt den solskenshistorian jag hade i huvudet, att jag skulle komma dit, gå på några lägenhetsvisningar (ordet valmöjlighet var ofta återkommande i min hjärna) och samtidigt gå runt i stan och njuta av omgivningarna. Nope, min första dag såg jag massor av Edinburgh men kunde inte alls uppskatta det eftersom VARENDA lägenhet jag besökte var en stor stor besvikelse.
Första lägenheten hade jag stora förhoppningar på då det låg mitt i Old town, ett område som ligger mitt i stan (dessutom hade gatan ett fint namn). Men när jag kommer dit så ser jag att husen är alla äckligt gråa med svart beläggning under alla fönster, det ligger skräp överallt och det är inte en själ någonstans! Jo, till slut kom en kille ut, i skitiga äckliga mjukisbyxor och en trasig tröja. Jahapp hejdå förhoppningar. Drog så fort jag kunde därifrån så jag slapp bli rånad, haha (kul nu men inte då)!

Nåväl, nästa lägenhet låg precis bredvid Edinburgs university old college mitt i hela smeten. Kvinnan jag pratat med lät också rätt trevlig. Det första som händer när jag kommer dit är att jag möter två killar i dörren som flyttar ut och de säger "don't move in there!". Okej.... Jaja, jag fortsätter uppför den skitiga och halvt sönderslitna trappan och möts av en lika sliten kvinna som visar in mig i en oändligt sliten lägenhet. Det. var. smuts. överallt. !!! Heltäckningsmattan var brun istället för vit/beige, där dörrar egentligen skulle vara (saknades dörrar här o var) var det en svart rand av smuts, det var mögel i badrummet och i köket och fönsterna var så skitiga att man inte ens kunde se ut genom dem. Jag fick en shock! Såklart bodde inte kvinnan där, för vem kan bo så?? Bara desperata studenter! Hon borde skämmas! Jag låsades vara artig men hade jag kommit dit idag hade jag bara vänt i dörren. Att hon lyckats hyra ut de andra rummen var ett mysterium!

Nästa lägenhet var faktiskt fin men jag klickade inte alls med killen som bodde där, han var en väldigt lugn och snäll it-kille som nog letade efter en lugnare person som mer var som han själv. Såå, diss på det.
Den sista lägenheten var i ett jättefint område, stockbridge som ligger ganska centralt. Killen som mötte mig var trevlig men aningen lite för laid back, han skulle flytta ut ett halvår o ville hyra ut sitt rum till mig under tiden. Well, laid back var han verkligen för han ville att jag skulle bo på en sunkig madrass på golvet i vardagsrummet. Utan garderob eller något. I en lägenhet som fullkomligt stank av rök då alla rökte inomhus. Nope!
Efter detta var jag minst sagt förkrossad. Inte en enda lägenhet som jag ens kunde tänka mig att bo i! Helt sjukt hur vissa bor!
 
Dessa lägenheter var sjukaste jag besökte, dagen efter gick det bättre, startade dagen hos en mycket trevlig kvinna som kallas Sam, i en jättefin lägenhet mitt i stan. Vi satt ner och snackade i en halvtimme men tyvärr ville hon helst hyra ut i ett år och inte 4 månader. Om jag ska vara helt ärlig blev jag inte så ledsen som jag hade kunnat bli, bara att få sitta o prata med en vettig människa i en fin central lägenhet fick mitt hopp att stiga tillräckligt mycket för att bli taggad på att fortsätta. Tack sam!
Jag fick fler anledningar att tacka Sam, hon ringde nämligen upp mig några timmar senare och berättade om Becky, kvinnan vars lägenhet jag nu bor i. Så sjukt snällt av henne, tack vare henne så fick jag förtur till lägenheten innan Becky ens hade hunnit lägga ut annonsen på internet! Så nu sitter jag i hennes fina lägenhet och skriver detta! Den ligger en liten bit utanför stan dock, så jag har fixat en cykel så jag kan cykla till universitetet på ca 20 min! Leiht heter områder, väldigt populärt boendeområde i centrala Edinburgh, det är fina omgivningar här med en park bredvid! :)
Tack och lov löste det sig, väldigt fort också! Intalar mig själv att det inte bara kan vara tur, måste ju ha varit mig också som klickade så bra med Sam (och Becky såklart) :D

Nu DÖR jag av trötthet, hostel är sämsta stället att vara på när man försöker sova, varje natt vaknar man typ 5 gånger av att folk kommer in sent o ska sova. Nu ska jag få sova ostört!
 
Min mobil är full med sådana här bilder på kartor mellan olika lägenheter eftersom jag inte har internet här i Edinburgh än. Kollar upp allt på hostelet innan jag ger mit ut i stan! Otroligt bra sätt att hitta faktiskt :) Älska google maps! <3

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort