Four things

Fyra saker jag tänkt på här i Edinburgh:

1. Deras feta mjölk är blå, deras tunnaste röd och den mitt emellan är grön. Så första månaden köpte jag röd mjölk av ren vana!

2. På bussen så reser sig alla upp och ställer sig o väntar på att gå av supertidigt! Förstår inte varför! Dessutom tackar de busschaffören varje gång de går av! Tyckte det var jättekonstigt i början men nu gör jag likadant.

3. Trots sin kultur med mackor till lunch så är jag sjukt imponerad av utbudet av take away food på matvarobutikerna här. Glöm att äta samma sunkiga pastasallad om och om igen, här kan du välja maaassor av mackor, wraps, sallader, pastarätter, fruktlådor och fruktpåsar, godis (suck), och chips. Kommer ta 100 år att ta sig igenom allt :P Och du får dricka + valfri mat + frukt/chips/choklad för 3 pund! Me likey! ;D
 
4. Många klär sig som att det är 20 grader ute. Oavsett om det är fulla tjejer mitt i natten eller män mitt på dan så har de korta klänningar eller t-shirt. Och jag som Svensk "viking" klär mig i dubbla lager, tjock jacka och tjock halsdukt och FRYSER! Huuhhhh!


Kram från Edinburgh

Regn

Hej! Tänkte nu ge upp iden på att försöka skriva ett jättelångt inlägg om allt jag gjort de senaste... 20 dagarna, det har jag tydligen aldrig tid med eftersom det aldrig blir av. Så nu skriver jag ett kortare inlägg istället!
Finaste familjen var på besök i helgen, sjukt mysigt att ha dem här! Vi lyckades komprimera så mycket skottsk kultur som möjligt dessa tre dagar på ett mycket bra sätt, att vi dessutom hann med ett besök i högländerna är ju helt otroligt! Kändes inte alls kul när de åkte men var samtidigt så glad över att ha dem här! Vilken tur man har som kan omge sig med så härlig släkt.Morfars värmemadrass och värmefilt var dessutom en skänk från ovan för mig som nu slipper en småfuktig säng utan kan krypa ner i en torr och uppvärmd säng istället :D Jättekul att Julia kunde träffa några av mina kompisar också på fredagkvällen, även om det blev en del jäkt för att hinna med så var det värt det! 
Sitter just nu (som vanligt) i the main library och tar igen det plugg som låg vilande under helgen. Vädret är katastrofalt, iskallt och regnigt och blåsigt så jag har hållit mig så mycket som möjligt innomhus. Gick o storhandlade, rensade ut i kyl o matförråd samt lagade mat under hela förmiddagen, känns skönt! Om nån timme ska jag bege mig till Tevoit (den fina studentbyggnaden jag visade er som besökte mig i helgen) för min japanskaförening har ett happening där ikväll. Ska bli kul!
Utöver det sitter jag nu och knåpar på min essay i Scottish studies, har inriktat mig på hur Skottarna nu sneglar på Skandinavien vid debatten om de ska frigöras från UK eller ej och hur de isåfall ska styra sitt land. Sverige och Norge utgör attraktiva modeller för Skottarna. Norge för att de, liksom skottarna, har olja. Sverige då Skottarna är imponerade av oss som, trots brist på olja, ändå lyckats bibehålla en ekonomisk balans i landet och mellan olika grupper i samhället. Så det skriver jag om, väldigt "up to date". Min tutorial-lärare sa att hon själv hade velat skriva min essay för hon tyckte det lät så intressant! Så jag antar jag är på rätt bana!

Nu ska jag skriva vidare! Hörs senare!
 
Jag o Doff vid Loch Ness :D
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort